Transgenderavond op elke 1e woensdag van de maand

 Op deze pagina behandelen we een aantal onderwerpen:

Foto aanzicht café De Kat in de Wijngaert in Amsterdam

 • Waar wordt de transgender avond gehouden?
 • Wat houdt de transgender avond in?
 • Waarom zou je een transgender avond bezoeken?
 • Durf je niet naar de transgender avond te komen?
 • Wat kan je verwachten?
 • Wanneer is er een transgender avond?
 • Zijn er regels op een transgender avond?
 • Waarom een transgender avond in Café De Kat in de Wijngaert?
 • Parkeren in de Jordaan of op P&R
 • Vanaf 18.00 uur in restaurant De Zagerij
 • Om ca. 20:30-21:00 uur weer in Café De Kat in de Wijngaert

Waar wordt de transgender avond gehouden?
Deze wordt gehouden in Café De Kat in de Wijngaert,  Lindengracht 160, 1015 KL Amsterdam

Wat houdt de transgender avond in?
Dit is een gezelligheidsbijeenkomst van en voor transgenders.
Hier kunnen we elkaar ontmoeten, gezellig kletsen, onder het genot van een kopje koffie of drankje.

Waarom zou je een transgender avond bezoeken?
Allereerst omdat het gezellig is. Je ontmoet er andere mensen en kunt ervaringen uitwisselen, vragen stellen of tips krijgen. Anderen zijn er omdat je er gewoon een avondje 'je andere zelf' kunt zijn.

Durf je niet naar de transgender avond te komen?
Foto van dames Transgenders Amsterdam op buitenterrasje.Wanneer je voor het eerst een transgender avond gaat bezoeken, wordt het pas echt spannend. Het is een enorme stap, dat weten wij natuurlijk als geen ander!! Steevast horen we op de eerste avond: "Dat had ik jaren eerder moeten doen!" Zo hebben de gastvrouwen dat zelf – vele jaren geleden – ook ervaren.
We merken ook dat velen de eerste stap niet durven zetten....  We helpen je daarbij graag. Bel of mail met onze contactdames en overleg over je onzekerheden. Zo kunnen we bijvoorbeeld vanaf je auto meelopen wanneer je even belt en vertelt waar je staat geparkeerd. Onze gastvrouw is daarvoor op de transgender avond telefonisch ook bereikbaar.

Wat kan je verwachten ?
Foto gastvrouw NanceBij binnenkomst word je opgevangen door de gastvrouw. Dit is een ervaren transgender. Ze vindt het leuk dat je de drempel hebt overwonnen om te komen.
Je kan dus 'als je andere zelf' komen, maar ook in je normale kleding wanneer je eerst de kat uit de boom wilt kijken.
Na binnenkomst is er altijd een kopje koffie en kan je door de gastvrouw even voorgesteld aan anderen (wanneer je daar prijs op stelt).
Vaak wordt een andere naam gebruikt die bij je uiterlijk hoort (dus is het handig daar alvast over na te denken).
Tip: meldt dat je nieuw bent en – indien dat van toepassing is – niet zo makkelijk contact legt. Dan kan de gastvrouw daar ook een beetje op letten en kan jij een beroep op haar doen.

Wanneer is er een transgender avond?
In de activiteiten kalender vind je een actueel overzicht van de transgender avonden. In Amsterdam houden we deze avond - als regel - op de eerste woensdag van de maand.

Zijn er regels op een transgender avond?
Je bent van harte welkom op de transgender avond. De deur staat open voor iedereen die zichzelf thuis voelt bij transgenders of op een andere manier sekse overschrijdend bezig is.
Er is geen dresscode, maar kleed je wel zo dat dit geen aanstoot geeft.
Er wordt geen entree geheven, maar soms gaan we met de pet langs voor een vrijwillige bijdrage.

Waarom een transgender avond in Café De Kat in de Wijngaert?
Foto binnenkant van café De Kat in de WijngaertWe hebben voor dit café gekozen omdat wij de overtuiging hebben dat transgenders niet 'weggestopt' hoeven te worden, maar onderdeel uitmaken van onze samenleving. 
Daarom hebben we gekozen voor een café in de Jordaan, omdat we ons hier prettig en vrij voelen en ook de omgeving goed omgaat met de diversiteit van onze samenleving.
Vanaf 17.30 uur ben je van harte welkom in Café de Kat in de Wijngaert. Dan begint de avond nog niet, maar is de gastvrouw kan aanwezig zijn en zo kan je wanneer je wil alvast kennis maken. Maar laat even weten of je dat wil. Omdat we met de groep ook gaan eten omstreeks 18:00 uur, komen vele dames tegen die tijd 'binnendruppelen'.

Parkeren in de Jordaan of op P&R
Het parkeren van je auto in de jordaan is niet goedkoop (€ 4,00 per uur), maar je kunt eventueel een avondkaart kopen. Vergeet niet je kenteken in te toetsen op de automaat die je overal kunt vinden. Ook zijn er 'apps' waarmee je kunt betalen (o.a. Parkmobile en Yellowbrick).
Foto met P en R logo'sEr is ook een goedkoper alternatief: parkeren bij P en R locatie buiten de binnenstad en met openbaar vervoer naar de Jordaan. Dit werkt als volgt (begin 2014): Zet de auto op een P en R locatie, dan betaal je na 10.00 uur en in het weekend slechts 1 euro voor het parkeren. Je kunt gebruik maken van de eigen OV kaart of een OV kaart in de automaat kopen. Dit kost 5 euro voor 1 of 2 personen of 0,90 euro p.p. meer. Volg de aanwijzingen op de automaten. Voor 10.00 uur parkeren kost 8 euro. Het geldt alleen voor bezoek aan Amsterdam Centrum. Zie ook alle gegevens op de site van de gemeente amsterdam: www.amsterdam.nl

Vanaf 18.00 uur in restaurant De Zagerij
Vanaf 18.00 uur lopen wij met iedereen die mee wil eten naar restaurant De Zagerij, een gastvrij restaurant, 300 meter van café De Parel. Hier weten ze dat wij elke eerste woensdag van de maand komen en ze houden er dan rekening mee door achterin de zaak een hele lange tafel te reserveren waar we gemiddeld met 15-20 mensen lekker kunnen eten.
Meestal wordt er rond 18.30 besteld, en eten we er doorgaans met 3 gangen. Er wordt gezellig gekletst, gegeten en (een wijntje) gedronken. Aan het eind wordt de rekening over de aanwezigen verdeeld. Mocht je later gekomen zijn en een gang minder hebben gegeten of had je niet zo veel trek, dan wordt daar uiteraard rekening mee gehouden bij de verdeling. Gemiddeld kost het ongeveer 35-40 Euro per persoon incl. consumpties.

Om ca. 20:30-21:00 uur weer in Café De Kat in de Wijngaert
Er zijn natuurlijk ook genoeg mensen die niet mee gaan eten. Die zijn er ook wel eerder dan 20.30 uur in De Kat in de Wijngaert. De groep die wel is gaan eten is meestal wel iets later dan 20.30 uur weer terug in café De Kat in de Wijngaert.
De rest van de avond is het gewoon gezellig kletsen over van alles en nog wat. Tussen 0.00 en 1.00 uur sluit café De Kat in de Wijngaert.

Tot ziens op de transgender avond?

Afdrukken
icon

Café de Kat in de Wijngaert, Lindengracht 160, 1015 KL Amsterdam