Transgendervlag TGAlogo kruisjes

Transgender, Travestie of Crossdressing in een relatie

Wanneer jouw partner zich graag als vrouw kleedt, is het goed te weten dat je niet de enige partner bent die hiermee te maken heeft. Er is een aantal jaren geleden een onderzoek in Nederland gehouden, waaruit bleek dat tussen de 1 en 4% van de mannelijke bevolking transgender/travestiet/crossdresser is. Dat betekent dat er ruwweg tussen de 50.000 en 200.000 transgenders/travestieten/crossdressers in Nederland zijn!

 

In veel relaties heeft dit omkleden 'een plaatsje' gekregen. Allereerst door het bespreekbaar te maken, maar vooral ook door afspraken te maken hoe dit inpasbaar te maken in de relatie. Bij de meeste van de regelmatige bezoeksters van Transgenders Amsterdam is er in de relatie een situatie ontstaan die voor beide partijen acceptabel is; de band tussen de partners is er vaak zelfs sterker door geworden!

 

Uiteraard is elke relatie anders, maar het kan zinvol of prettig zijn om eens met andere gelijkgestemde partners over het onderwerp te praten. Hoe ervaren zij de hele situatie, wat betekent het voor hen dat de partner zich als vrouw kleed en laat zien. Een aantal partners van de regelmatige bezoekster van onze transgenderavonden komt ook mee voor de gezelligheid en om ervaringen uit te wisselen. Marianne en Anneke komen vaak mee als hun eigen partner naar onze avond komt. Zij maken graag tijd vrij voor een gesprekje of het delen hun eigen ervaringen. Een ideale gelegenheid om in een ongedwongen sfeer met een gelijkgestemde te praten.

 

Ben je van plan te komen, geef ons dan even een berichtje per telefoon of email

 

Wil je meer lezen over crossdressing/travestie, bezoek dan de Website van Bianca Holland (zij heeft veel informatie voor de partner verzameld)

Copyright © Transgenders Amsterdam