50 jaar Transgenders Amsterdam

1970 - 2020:  50 jaar Transgenders Amsterdam: Transgenders Amsterdam (voorheen T&T Amsterdam) heeft haar eerste ontmoetingsavond gehouden op 4 februari 1970 en is daarmee de eerste en oudste transgender ‘organisatie’ in Nederland

Met de Vereniging Genderdiversiteit is een jubileumcomité opgericht om dit feit te vieren.
Door de omstandigheden konden we niet stilstaan bij dit heugelijke feit, maar dat wordt nu 

zaterdag 25 september 2021.


Update 26 april 2021:

Eindelijk, we hebben een datum en een locatie voor de viering van 50 jaar Transgenders Amsterdam
Op zaterdag 25 september 2021 gaan we een aantrekkelijk symposium houden in het CREA Theater, Nieuwe Achtergracht 170, 1018 WV Amsterdam

In de tweede helft van mei worden de uitnodigingen verstuurd met daarbij de verdere informatie en het programma voor die middag. Maar zet vast 25 september in uw agenda indien u van plan bent om te komen. We hopen op een goede opkomst.

Zie hiervoor ook de link op de site van de vereniging genderdiversiteit
Om dit allemaal mogelijk te maken hebben we we een crowdfunding opgestart, lees daar meer over via deze snelkoppeling.


29 december 2020 update: viering 50 jaar Transgenders Amsterdam

Beste mensen, het is al even geleden dat we een update konden geven over de voorbereidingen van de viering 50 jaar Tansgenders Amsterdam. Het zit ons, net als zovelen, niet echt mee. De laatste plannen waren om uit te wijken naar 17 april 2021, maar naar onze mening nu, is zelfs dat te optimistisch gesteld. Ook kregen we in november het bericht van het Betty Asfalt Complex dat ze mogelijk eerder gaan beginnen met een grondige verbouwing, die in 2022 was gepland. In december kregen we de definitieve afzegging van het Betty Asfalt Complex binnen.

Kortom: we moeten uitwijken naar een andere locatie en naar een latere datum, om er meer zeker van te zijn dat alles door kan gaan zoals bedoeld. Hopelijk is dan iedereen, die dat wil, gevaccineerd. Zoals de plannen er nu voor staan, wijken we uit naar september 2021 en gaan we informeren bij het Polanen Theater. Maar niets is nog definitief. Zodra er meer bekend is, houden we jullie weer op de hoogte.

Rest ons verder om iedereen een heel goede jaarwisseling toe te wensen en vooral een goede gezondheid.

Werkgroep viering 50 jaar Transgenders Amsterdam


Zie hiervoor ook de link op de site van de vereniging genderdiversiteit
Om dit allemaal mogelijk te maken hebben we we een crowdfunding opgestart, lees daar meer over via deze snelkoppeling.


12 juli 2020 update 50 jaar TransgendersAmsterdam

Zoals de verwachting al was, zijn we genoodzaakt om de viering van 50 jaar Transgenders Amsterdam uit te stellen naar een nieuwe datum. Helaas zal dit pas in 2021 de meeste kans van slagen hebben, gezien alle ontwikkelingen tot nu toe wat Covid-19 betreft.

In overleg met Het Betty Asfaltcomplex is de nieuwe datum vastgezet op 17 april 2021.

Dit duurt nog een flinke tijd, we zijn ons daar erg bewust van, maar echt: wat in het vat zit, verzuurt niet


31 mei 2020 Update 50 jaar Transgenders Amsterdam

Het blijft moeilijk om aan te geven of de viering 50 jaar Transgenders Amsterdam wel door kan gaan.

We gaan van persconferentie naar persconferentie, in de hoop dat er voor ons mogelijkheden komen om onze plannen te mogen uitvoeren. Helaas………ook nu is het nog steeds onduidelijk. Daarom hebben we besloten om tot eind juni te wachten om, samen met het Betty Asfalt Complex, een definitieve beslissing te nemen. Mocht het zo zijn dat de mogelijkheden er ook dan niet zijn, dan gaan we, in overleg met het BAC, uitstellen naar een andere datum, maar dan in 2021.

Natuurlijk komt van uitstel geen afstel, want 50 jaar Transgenders Amsterdam verdient een viering.

Begin juli horen jullie opnieuw van ons.

Werkgroep viering 50 jaar Transgenders Amsterdam.


13 mei 2020

Beste allemaal

Bij dezen willen we even wat van ons laten horen. Hopelijk zijn jullie gezond gebleven in deze periode.

Door alle ontwikkelingen rondom Covid-19 is alles, wat we van plan zijn betreffende het symposium, onzeker geworden. We zijn wel druk bezig geweest met alle voorbereidingen. Onze vergaderingen verlopen prima met behulp van video-vergaderen en de plannen krijgen steeds meer vorm. De subsidie van de gemeente Amsterdam is inmiddels toegezegd en alle sprekers, die we graag wilden, hebben zich bereid verklaard om te willen komen spreken. Inmiddels hebben we een programma samengesteld en we denken hiermee aan veel wensen te kunnen voldoen.

Maar dan nu, wat kunnen we, wat is de toekomst. Dat is tot nu toe onzeker, maar we blijven voorlopig de geplande datum van 12-09-2020 aanhouden. Het is niet mogelijk om te voorspellen wat het RIVM gaat adviseren. We volgen de ontwikkelingen op de voet en zijn in contact met het Betty Asfalt Complex, de locatie waar het symposium gehouden wordt, wat hun adviezen zijn. Het kan, in het slechtste geval, uitgesteld moeten worden.

Mocht er duidelijkheid komen, positief of negatief, dan stellen we jullie direct op de hoogte van wat ons beleid in dezen zal zijn.

Werkgroep symposium 50 jaar Transgenders Amsterdam.


 

X

Right Click

No right click